VeluweRally 2: Aanmelden voor de 39e VeluweRally (zaterdag 23 en zondag 24 september 2017): BIJNA.

Aanmelden voor de VeluweRally in het weekeinde van 23 en 24 september 2017 kan nog net niet. Wel BIJNA.

Hier eerst maar eens wat informatie zoals jullie die al jaren van ons kennen. Opnieuw (zucht) zijn de prijzen niet verhoogd. Sorry. Hoe komt dat nou? Wel, we zijn vrijwilligers die net als jullie graag varen, dat niet al te duur willen maken, en daardoor op de uitgaven letten. We worden ook fijn geholpen door onze leveranciers die heel loyaal aan ons zijn (en omgekeerd), en de prijzen binnen de perken houden. Daarmee is onze begroting elk jaar vrij aardig hetzelfde. En dus kunnen de prijzen ook hetzelfde blijven.

Vorige keer heb ik al gemeld dat vervoer een uitzoekdingetje is vanwege het faillissement van 'onze' busvervoerder. Zoek het maar op via het onvolprezen internet: er was nogal wat aan de hand jammer genoeg. Wij hebben daar nooit last van gehad, en alle ingestapte vaarders zijn heelhuids aangekomen. We stappen nu over op een andere manier van vervoer. Namelijk: openbaar vervoer. In Deventer ligt de camping niet al te ver van het station, in Kampen geldt hetzelfde. Wijhe en Hattem zijn ook behoorlijk bereikbaar via het OV. We zullen de locaties van de stations op de website zetten komende dagen, maar eigenlijk vinden we dat het er zeker niet slechter op wordt. In een aantal gevallen is het zelfs een verbetering. Zo ben je vanuit Kampen met de trein nog geen drie kwartier onderweg (met onze bus in voorgaande jaren: anderhalf uur). En de prijzen zijn ook lager. Prijs per enkele rit OV ligt tussen bijna 4 euro en nog geen 9 euro. Vorig jaar vroegen wij er nog 12 euro 50 voor!

Dus: de reis wordt goedkoper. De camping houdt dezelfde prijs als afgelopen jaar. Toen was de duidelijkheid over de prijs niet altijd even groot. Daarom bij deze: de prijs van 1 overnachting (zaterdag op zondag) is € 5. Betalen bij de VeluweRally, wij rekenen dat af met de camping. Als je daarvoor of daarna wilt overnachten, dan geldt het normale camping tarief. Zie daarvoor de website van de camping.

En dan de vaarprijzen. Inschrijven en betalen in de voorinschrijving: 11 euro voor zondag, 17 euro voor zaterdag plus zondag. Kamperen kost € 5 per persoon voor de nacht van zaterdag op zondag. Inschrijven en betalen na de sluitingsdatum is 2 euro duurder (dus 13 euro voor de zondag en 19 euro voor de zaterdag plus zondag).

Het inschrijfformulier zetten we ergens in de komende paar dagen online. We laten dat dan dezelfde dag weer via de nieuwsbrief weten. Veel plezier in de komende weken. Het weer is niet elke dag even fraai, maar ach, tijdens de VeluweRally hebben we een aardige goed-weer-historie, dus misschien is het dit jaar opnieuw geweldig weer eind september!

PS. Heb je een sponsor op het oog, laat het ons dan weten, dan gaan we daarmee om tafel. Een idee voor de zaterdag? Graag snel melden, nu kan het nog net.