VVeluweRally 4: Vooruitzicht voor de 39e VeluweRally

Nou ja ... Weersverwachting gezien? En nog niet aangemeld? Klinkt best logisch gezien het weer van 1 a 2 weken geleden, maar dit komende weekeinde wordt het vanouds VeluweRally-weer. Tenminste dat is extreem vaak het geval. Natuurlijk is het geen garantie, maar rond de 20 graden zonder regen, weinig wind. Da's een mooie verwachting.

Als je je op het laatste moment in wilt schrijven (zaterdag? Dan heb je zelfs nog een leuke zaterdag ...?) dan welkom. We zitten nog niet vol. De ondersteuning is allemaal geregeld, veiligheid vinden we belangrijk zoals je weet. Daar hoort ook de soep bij bij de post Kromholt. Let wel, de soep is er pas vanaf twaalf uur. Dus ben je te snel? Neem dan even wat tijd extra.

Kijk op de website voor de details van de start- en finishplaatsen. We kijken erg uit naar de extra activiteiten op de zaterdag in Deventer. Natuurlijk zijn er enkele exposanten, en de bus van het Watersportverbond is er. Nieuwe exposant en tevens sponsor is Typical Gear uit Zwolle. Zij leveren onder andere Onak Origami kano's. Zie de website voor de link.

Nog even voor de volledigheid: weer is dus verzorgd (hebben wij niks voor hoeven doen), camping ook, start- en finishplaatsen ook, kortom alles is voorbereid. Toch gaan er wel eens dingen niet helemaal zoals je dat wilt. Dat kan bij de vaarders ook gebeuren. Als je op basis van de weersverwachting een andere afstand wilt varen, geef dat dan door bij het inschrijfbureau. We willen graag weten hoeveel mensen op elke afstand varen. De Reddingsbrigade houdt dat ook in de gaten.

En dan de vaarprijzen. Inschrijven en betalen ter plekke: 13 euro voor zondag, 19 euro voor zaterdag plus zondag. Kamperen kost € 5 per persoon voor de nacht van zaterdag op zondag. Het inschrijfbureau is zaterdag geopend vanaf een uur of 12 en blijft open tot ca. 8-9 uur 's avonds. Zondagmorgen is het vroeg, dan is het inschrijfbureau er al weer vroeg bij. Geef ons even de gelegenheid om de koffie naar binnen te werken, maar vanaf een uur of half 7 zijn we paraat! Wil je een broodje of koffie of thee? De camping heeft die voor een paar euro klaar liggen, vlak bij de startlocatie.

Zaterdag: denk ook aan de clinic kribvaren. Die start om 13:00. Bij voldoende animo is er iets later nog een clinic. Die clinic is niet gratis, wel bijna gratis (3 euro p.p.). Je krijgt dan een stukje theorie (kort) en gaat ook meteen oefenen. Een aanrader! De mensen van DKV hebben er al zin in.

Zet je je auto bij de finish voor de zondagtocht, houd dan rekening met de openbaarvervoertijden. Zie de standaard websites (van NS en 9292 bijvoorbeeld). Zie de website voor meer informatie. En bij terugkomst op zaterdagmiddag/-avond is een oude bekende terug van weggeweest. Frida staat er weer met d'r friteskraam!