VeluweRally 1: startnieuwsbrief voor de VEERTIGSTE (40e) VeluweRally (zaterdag 29 en zondag 30 september 2018).

Wat laat deze nieuwsbrief! De reden is positief: de VeluweRally 2018 gaat door!

Het heeft er vanwege de lage waterstand van de IJssel even slecht uit gezien voor het doorgaan van de VeluweRally dit jaar. Maar ... we mogen weer. Dat betekent niet dat alles helemaal normaal zal gaan. Dat nou ook weer niet. Ondanks dat er klimaatsceptici zijn (ondergetekende is dat dus niet) hebben we met het oog op de toekomst met veel lage waterstanden jaren geleden besloten om de start van de VeluweRally te verplaatsen naar Deventer. Dat zorgde voor een aanpassing van de verschillende afstanden. Maar wel voor een VeluweRally die blijvend gevaren kan worden.

Dat was dit jaar eigenlijk ook zo. Maar de afstanden die we mogen varen zijn alleen de afstanden van Deventer stroomafwaarts (naar Wijhe de 20 km, naar Hattem de 35 km, naar Kampen de 50 km).

Let op: vorig jaar introduceerden we een zaterdagtocht van Zutphen naar Deventer (15 km). Die beviel goed, en dit jaar wilden we een extra tocht voor ervaren vaarders toevoegen van Giesbeek (de oude startplaats van de VeluweRally) naar Deventer (50 km). De bedoeling: dan kun je als vaarder op 2 dagen twee afstanden varen, gezellig overnachten in Deventer, kortom een compleet vaarweekend. Wel, dat kan dus niet helemaal. Overnachten in Deventer kan nog steeds, maar de zaterdagtochten zijn beide vervallen. En op zondag is de 80 km tocht ook vervallen.

Over enkele dagen wordt de inschrijving geopend. Houd de website in de gaten. We sturen dan opnieuw een nieuwsbrief natuurlijk.

Nogmaals de startlocatie waar ook de zaterdagmarkt is: Deventer, camping De Worp. De stadscamping aan de westzijde van de IJssel (De Worp), direct aan het water. Het geeft heel veel extra's zoals de mogelijkheid om het pontje te nemen en dan in Deventer rond te kijken op zaterdag.

Voor 2019: dan proberen we natuurlijk de zaterdagtochten alsnog van de grond te krijgen (figuurlijk EN letterlijk dan, want als de waterstand te laag is moeten we er misschien een fietstocht van maken?)

Wijhe wordt dus weer een controleplaats plus finish (20 km). De 35 km zal weer eindigen in de jachthaven van Hattem. En de 50 km zal weer tot ZC'37 in Kampen gaan.

Fijne dagen gewenst, en als je nog op vakantie gaat: goed weer, en gezond weer terug! Veel mensen zijn al weer terug of bijna terug, ook goed.

PS. Heb je een sponsor op het oog, laat het ons dan weten, dan gaan we daarmee om tafel. Een idee voor de zaterdag? Graag snel melden, nu kan het nog net.