VeluweRally 1: startnieuwsbrief voor de EENENVEERTIGSTE (41e) VeluweRally (zaterdag 28 en zondag 29 september 2019).

De VeluewRally. 2019. Wat we vorig jaar al wilden gaat dit jaar hopelijk lukken: we zijn van plan om de Veluwerally op de laatste zondag van september (29 september 2019 dus) aan te vullen met een proloog. Die proloog wordt dan op zaterdag 28 september 2019 gevaren, en omvat een oud stukje van de VeluweRally: van Giesbeek naar Deventer.

Maar eerst de VeluweRally zelf. Zoals we het nu zien gaan we dit jaar op de zondag weer van start met 4 afstanden, namelijk de 20km van Deventer naar Wijhe, de 35km van Deventer naar Hattem, de 50km van Deventer naar Kampen, en de stevige 80km van Deventer via Gorssel (stroomopwaarts!) terug via Deventer naar Kampen.

De proloog bevat twee afstanden op de zaterdag, namelijk van Zutphen naar Deventer (15km) en van Giesbeek (de oude startplaats van de VeluweRally) naar Deventer (50 km). De bedoeling: dan kun je als vaarder op 2 dagen twee afstanden varen, gezellig overnachten in Deventer, kortom een compleet vaarweekend. De kans dat dat dit jaar wel gaat lukken is een stuk groter vanwege de waterstand die bijna een meter hoger is dan de waterstand in de droge zomer van 2018. Overnachten in Deventer is daarmee nog aantrekkelijker geworden natuurlijk. Mooie zaterdagtocht varen, overnachten bij de finish en dan de volgende dag de tweede tocht.

Over enkele dagen wordt de inschrijving geopend. Houd de website in de gaten. We sturen dan opnieuw een nieuwsbrief natuurlijk.

De finishlocatie van de proloog op zaterdag is ook de startplek voor de zondagtocht, dus de camping de Worp in Deventer is daarvoor prima geschikt. De stadscamping ligt aan de westzijde van de IJssel (De Worp), direct aan het water. Het geeft heel veel extra's zoals de mogelijkheid om het pontje te nemen en dan in Deventer rond te kijken op zaterdag of vrijdag.

Fijne dagen gewenst, en als je nog op vakantie gaat: goed weer, en gezond weer terug! Veel mensen zijn al weer terug of bijna terug, ook goed.