VeluweRally 3: nieuwsbrief voor de EENENVEERTIGSTE (41e) VeluweRally (zondag 27 september 2020).

Het bericht is kort. We gaan annuleren.

Vanavond de persconferentie van premier Rutte bekeken en de resultaten van de afgelopen dagen m.b.t. Covid-19 gevolgd. We hadden vandaag overdag al wat voorbereidende gesprekken en we hebben alsnog besloten dat we de VeluweRally dit jaar annuleren. We vinden het niet eerlijk om jullie en onszelf risico te laten lopen terwijl we geen kennis en ervaring hebben op dit gebied. We zouden de maatregelen die we al hadden bedacht echt wel vertrouwen, maar de risico's zijn groter geworden. Zouden de maatregelen dan wel voldoende zijn? We weten het niet, en we hebben geen goede onderbouwing wat we dan wel of niet zouden moeten doen. Gezondheid is een groot goed, en zowel jullie gezondheid als die van ons stellen we liever niet in de waagschaal.

Wat dan in dat weekeinde? Natuurlijk, als je wilt kamperen neem dan gerust contact op met de camping, als je wilt varen, ga je gang, dat wordt in zeer kleine groepjes dan. We moedigen het niet aan, er is geen VeluweRally, en we raden een ieder aan dit niet te doen. Maar recreatie binnen de regels blijft op individuele basis altijd mogelijk.

Voor diegenen die al geboekt hebben en betaald: de betaling wordt terug gestort. We hebben daar ervaring mee, dit doen we gewoon zoals we dat gewend zijn. Dus geen voucher, geen doorschuiven, gewoon geld terug.

We hopen echt dat we met jullie begrip en hulp in 2021 alsnog die 41e VeluweRally kunnen organiseren. We zien jullie erg graag dan weer terug. Als er maar geen Covid-20 of Covid-21 komt zeg maar! We gaan ons best doen, zoals jullie dat van ons gewend zijn, om er volgend jaar een feest van te maken. Maak er een fijn weekeinde van dit weekeinde en volgend weekeinde! Tot in 2021.