VeluweRally 3: Nieuwsbrief voor de TWEEËNVEERTIGSTE (42e) VeluweRally.

Over minder dan een week is er weer de VeluweRally! Wat gaan we doen? Vrijdag wil je misschien al aansluiten op de stadscamping Deventer (De Worp, Deventer). Van harte aanbevolen. Let wel: we kamperen op het veld net achter de gewone camping (gebruikelijk voor de VeluweRally). Daar houden we twee locaties vrij, namelijk direct tegen de heg en daar direct tegenover. Aanmelden voor het kamperen en betalen voor het kamperen: direct bij de receptie.

Maandag moet het veld weer leeg geruimd worden overigens. Ook dat is de normale afspraak voor de VeluweRally. Er komt op vrijdag een grote tent te staan die zondag weer wordt verwijderd. En onze oude bekende friteskraam (van Frieda en Hans) komt zaterdagmiddag ook!

Eventueel is kamperen in Giesbeek (1 nacht) ook mogelijk bij WSV Giesbeek. De kosten daarvan zijn € 5,75 per tent of camper plus 3 euro per persoon. Noodzakelijk om dat vooraf te laten weten via martin@stevense.eu (dan geven we dat door aan de havenmeester). Betaling ter plekke.

Zaterdag varen we van Giesbeek naar Deventer (uiterlijk vrijdag aanmelden, zie de website!). Start is 09:00, locatie is WSV Giesbeek, Havenweg Lathum (Giesbeek), gps zie de website. Deze tocht is 50 km. Ook vaart een groep van Zutphen naar Deventer (ook uiterlijk vrijdag aanmelden). Start is 12:00, locatie is de Marshaven (zijstraat van de Marsweg), gps zie de website. Deze tocht is 15 km.

Zondag varen we de gebruikelijke afstanden van Deventer naar Kampen, Hattem of Wijhe. Naar Wijhe is 20 km. Naar Hattem is de tocht 35 km. Naar Kampen is de tocht 50 km of 80 km (eerst 15km stroomopwaarts, vanaf daar naar Kampen). Dit is de gebruikelijke VeluweRally.

Zoals jullie weten hebben we niet alles in de hand. Het weer dreigt plezierig te worden (niet te warm, niet te koud, redelijk droog). Volgens weeronline.nl wordt het 18-19 graden overdag, ca. 10-11 graden in de nacht, misschien een drupje regen op vrijdag/zaterdag, windkracht 3 op zaterdag en zondag (vanuit zuid-west, dus dat is prima).

Meld je svp aan o de website. We weten graag vooraf hoeveel deelnemers we zullen zien. Veel voorpret alvast en hopelijk tot vrijdag/zaterdag/zondag!